Wysokobiałkowe crumble
Szukasz ciekawego pomysłu na smaczne śniadanie, które smakuje jak deser, a przy okazji ma sporo białka? To wysokobiałkowe crumble sprawdzi się doskonale! Jest proste w przygotowaniu i możesz używać do niego dowolnych, ulubionych owoców. Dodatkowo, zrobisz je naprawdę szybko.
- Tagi: crumble, jesień, na słodko, na wytrawnie, owoce, płatki owsiane, śliwki, śniadanie, wegańskie, wiosna, wysokobiałkowe
- Czas przygotowania: 20 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- 427,3 kcal
- 22 g białka
- 17,6 g tłuszczu
- 37,9 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Śliwki 160 g
- Płatki owsiane (błyskawiczne) 30 g
- Mleko sojowe 40 g
- Wegańska odżywka białkowa 15 g
- Orzechy włoskie 10 g
- Cynamon (szczypta)
- Masło orzechowe 15 g
PRZEPIS
Wykonanie
- Przygotuj kruszonkę: płatki, masło, mleko i odżywkę wymieszaj razem.
- Śliwki umyj, pokrój i pozbaw pestek. Przełóż je do małego naczynia żaroodpornego i posyp kruszonką.
- Piecz przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.