Pancake wysokobiałkowe

Lubisz placuszki? Jeśli tak mam dla Ciebie świetną propozycję! Pancake wysokobiałkowe z tego przepisu nie tylko świetnie smakują, ale również są bardzo odżywczą opcją. Nasycą Cię na długi czas! Przygotujesz je ekspresowo z prostych składników. Idealnie smakują z brzoskwiniami, ale również borówkami, czy duszonymi śliwkami.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 364,5 kcal
  • 20,5 g białka
  • 15,6 g tłuszczu
  • 30,8 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Mleko sojowe 100 g
  • Brzoskwinia 85 g
  • Mąka pszenna 25 g
  • Wegańska odżywka białkowa 15 g
  • Masło orzechowe 10 g
  • Migdały w płatkach 5 g
  • Oliwa z oliwek 5 g
  • Ocet 3 g
  • Proszek do pieczenia 1 g

PRZEPIS

Wykonanie

  1. Zblenduj lub wymieszaj mleko, mąkę, odżywkę białkową, ocet i proszek do pieczenia.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę. Uformuj z ciasta małe placuszki i smaż je z obu stron na średnim ogniu, aż do zarumienienia.
  3. Podawaj posypane płatkami migdałowymi i pokrojoną brzoskwinią (lub innymi ulubionymi owocami) oraz z dodatkiem masła orzechowego.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz