Pancake wysokobiałkowe
Lubisz placuszki? Jeśli tak mam dla Ciebie świetną propozycję! Pancake wysokobiałkowe z tego przepisu nie tylko świetnie smakują, ale również są bardzo odżywczą opcją. Nasycą Cię na długi czas! Przygotujesz je ekspresowo z prostych składników. Idealnie smakują z brzoskwiniami, ale również borówkami, czy duszonymi śliwkami.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 364,5 kcal
- 20,5 g białka
- 15,6 g tłuszczu
- 30,8 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Mleko sojowe 100 g
- Brzoskwinia 85 g
- Mąka pszenna 25 g
- Wegańska odżywka białkowa 15 g
- Masło orzechowe 10 g
- Migdały w płatkach 5 g
- Oliwa z oliwek 5 g
- Ocet 3 g
- Proszek do pieczenia 1 g
PRZEPIS
Wykonanie
- Zblenduj lub wymieszaj mleko, mąkę, odżywkę białkową, ocet i proszek do pieczenia.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Uformuj z ciasta małe placuszki i smaż je z obu stron na średnim ogniu, aż do zarumienienia.
- Podawaj posypane płatkami migdałowymi i pokrojoną brzoskwinią (lub innymi ulubionymi owocami) oraz z dodatkiem masła orzechowego.