Owsianka truskawkowo-migdałowa

Owsianka to mega sycący i pyszny pomysł na śniadanie, kiedy nie masz za wiele czasu rano. Zrobisz ją zaledwie w kilka chwil, pozwoli Ci to oszczędzić czas, nie będziesz musiała kupić mniej zdrowego jedzenia w pobliskim sklepie w drodze do pracy, czy szkoły, a do tego zjesz zdrowo i przede wszystkim smacznie.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 367,6 kcal
  • 14,2 g białka
  • 13,4 g tłuszczu
  • 39 g węgl.
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję

  • Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
  • Mleko roślinne ⅔ szklanki (180 g)
  • Truskawki 2 garście (140 g)
  • Migdały, płatki 1 łyżka (10 g)
  • Czekolada 1 kostka (6 g)
  • Mięta kilka listków

Wykonanie

  1. Podgrzej mleko z płatkami.
  2. Dodaj pokrojone truskawki, czekoladę, migdały i miętę.

Zobacz film!

Protip od Ireny

Jeżeli korzystasz z płatków błyskawicznych i nie masz czasu podgrzewać owsianki w rondelku, śmiało możesz to zrobić w mikrofalówce.

Spróbuj też:

Dodaj komentarz