Owsianka truskawkowo-migdałowa
Owsianka to mega sycący i pyszny pomysł na śniadanie, kiedy nie masz za wiele czasu rano. Zrobisz ją zaledwie w kilka chwil, pozwoli Ci to oszczędzić czas, nie będziesz musiała kupić mniej zdrowego jedzenia w pobliskim sklepie w drodze do pracy, czy szkoły, a do tego zjesz zdrowo i przede wszystkim smacznie.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 367,6 kcal
- 14,2 g białka
- 13,4 g tłuszczu
- 39 g węgl.
Składniki na 1 porcję
- Płatki owsiane 4 łyżki (40 g)
- Mleko roślinne ⅔ szklanki (180 g)
- Truskawki 2 garście (140 g)
- Migdały, płatki 1 łyżka (10 g)
- Czekolada 1 kostka (6 g)
- Mięta kilka listków
Wykonanie
- Podgrzej mleko z płatkami.
- Dodaj pokrojone truskawki, czekoladę, migdały i miętę.
Zobacz film!
Protip od Ireny
Jeżeli korzystasz z płatków błyskawicznych i nie masz czasu podgrzewać owsianki w rondelku, śmiało możesz to zrobić w mikrofalówce.