frytki z sałatką z dressingiem
Obiady i kolacje

Frytki z sałatką z dressingiem cynamonowo-musztardowym

Wiem, że u wielu osób jest to wieczór, gdy po ciężkim dniu po powrocie z pracy, czy uczelni już po prostu masz ochotę tylko odpocząć, a nie jeszcze coś gotować. No ale po ciężkim dniu na ogół też jesteśmy głodne. Dlatego dziś mam dla Ciebie przepisy na kolacje, które są idealne na ten czas, gdy nie chce Ci się gotować. Poznaj fantastyczny przepis na frytki z sałatką z dressingiem cynamonowo-musztardowym.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Frytki mrożone

    ok. 200 g

  • Papryka

    ½ szt. (70 g)

  • Sałata

    1 garść (20 g)

  • Rzodkiewka

    4 szt. (60 g)

  • Por

    ok. 10 cm kawałek

  • Ciecierzyca (w zalewie)

    3 łyżki (60 g)

  • Mleko sojowe

    ⅔ szklanki (150 g)

  • Dressing:

  • Syrop klonowy

    1 łyżeczka (5 g)

  • Musztarda

    1 łyżka (15 g)

  • Cynamon

    ¼ łyżeczki

  • przepis

    Wykonanie

    Upiecz frytki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrój warzywa. Wymieszaj z ugotowaną ciecierzycą (lub z puszki/ze słoika). Wymieszaj składniki na dressing i wymieszaj z warzywami. Podawaj z frytkami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    507,5 kcal
    17,7 g białka
    9,8 g tłuszczu
    77,9 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę