cieciornica z pieczarkami
Śniadania

Cieciornica z pieczarkami

Wiadomo, że owsianki, czy jaglanki są super jako śniadania. Jednak czasami przychodzi ochota na coś wytrawnego. Dlatego dziś przychodzę przepysznym pomysłem na cieciornicę z pieczarkami. Poznaj prosty i wegański przepis i zacznij zdrowo dzień!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka)

    6 łyżek (120 g)

  • Pieczarki

    5 sztuk (100 g)

  • Cebula

    ⅓ szt. (30 g)

  • Oliwa

    1 łyżka (10 g)

  • Czarna sól

    szczypta

  • Pieprz

    szczypta

  • Czosnek granulowany

    szczypta

  • Pomidor

    ½ szt. (60 g)

  • Chleb

    1 kromka (30 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Pokrój cebulę i pieczarki i podsmaż je na oliwie. Rozgnieć nie dokładnie ciecierzycę widelcem. Ciecierzycę dodaj na patelnie, dodaj przyprawy, kilka łyżek wody i podgrzewaj kilka minut. Gotową cieciornicę zjedz z chlebem i pomidorem.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    372,5 kcal
    16,2 g białka
    11,3 g tłuszczu
    40,9 g węgl

    Wpisz szukaną frazę