WRAP Z PROSTĄ PASTĄ Z FASOLI
Śniadania

Wrap z pastą z fasoli

Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z prostą pastą z fasoli. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Biała fasola (ugotowana lub konserwowa)

    4 łyżki (80 g)

  • Pomidory suszone

    2-3 sztuki (40 g)

  • Oliwki

    1 łyżka (15 g)

  • Cebula

    ¼ sztuki (20 g)

  • Ogórek

    1 mała sztuka

  • Sałata

    garść

  • Tortilla

    1 sztuka (60 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Rozgnieć widelcem fasolę. Pokrój pomidory suszone, oliwki, cebulą i wymieszaj z fasolą. Posmaruj pastą tortillę, dodaj pokrojonego ogórka i sałatę. Zwiń tortillę w zamkniętego wrapa.

    notatki

    Notatka Ireny

    Żeby tofucznica była bardziej kremowa może też dodać do niej na koniec margarynę.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    385,5 kcal
    13,6 g białka
    12,2 g tłuszczu
    52,2 g węgl.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    352,3 kcal
    19,7 g białka
    15,9 g tłuszczu
    29,7 g węgl

    Wpisz szukaną frazę