Pasta czosnkowa

Stwórz swój niezbędnik w kuchni, dzięki któremu nie będziesz musiała za każdym razem obierać czosnku! Pasta czosnkowa to ekstra alternatywa dla osób, które nie lubią spędzać godzin w kuchni, a szybkość i wygoda są dla nich priorytetem!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 611,1 kcal
  • 14,4 g białka
  • 31 g tłuszczu
  • 64,2 g węglowodanów

Składniki na 1 słoiczek:

  • Czosnek 5 główek (225 g)
  • Oliwa z oliwek 3 łyżki (30 g)
  • Sól

Wykonanie

Odkrój górną część z główek czosnku. Polej je oliwą (2 łyżki), posyp solą i piecz ok. 30 minut w 180 st. Gdy ostygną wyciśnij ząbki czosnku z główki. Rozgnieć widelcem z oliwą (1 łyżka).

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz