Duszone czeko śliwki i jabłka z owsianką

Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – duszone czeko śliwki i jabłka z owsianką. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 378,4 kcal
  • 10,9 g białka
  • 17,2 g tłuszczu
  • 37,9 g węglowodanów

SKŁADNIKI

Składniki na 1 porcję

  • Jabłko ½ sztuki (75 g)
  • Śliwki 2 sztuki (80 g)
  • Kakao 1 płaska łyżeczka (4 g)
  • Jogurt naturalny (u mnie wegański) 3 łyżki (75 g)
  • Płatki owsiane 3 łyżki (30 g)
  • Orzechy 1 duża łyżka (20 g)

PRZEPIS

Wykonanie

Pokrój jabłko i śliwki w kostkę, przełóż do rondelka. Dodaj do nich kakao, 2 łyżki wody i grzej pod przykryciem ok. 3 minuty (możesz dłużej jeśli chcesz żeby były bardziej jak mus). Wymieszaj jogurt z płatkami owsianymi. Dodaj na niego duszone owoce i pokrojone orzechy.

FILM

Zobacz film!

PRZEPISY

Spróbuj też:

Dodaj komentarz