Duszone czeko śliwki i jabłka z owsianką
Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – duszone czeko śliwki i jabłka z owsianką. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 378,4 kcal
- 10,9 g białka
- 17,2 g tłuszczu
- 37,9 g węglowodanów
SKŁADNIKI
Składniki na 1 porcję
- Jabłko ½ sztuki (75 g)
- Śliwki 2 sztuki (80 g)
- Kakao 1 płaska łyżeczka (4 g)
- Jogurt naturalny (u mnie wegański) 3 łyżki (75 g)
- Płatki owsiane 3 łyżki (30 g)
- Orzechy 1 duża łyżka (20 g)
PRZEPIS
Wykonanie
Pokrój jabłko i śliwki w kostkę, przełóż do rondelka. Dodaj do nich kakao, 2 łyżki wody i grzej pod przykryciem ok. 3 minuty (możesz dłużej jeśli chcesz żeby były bardziej jak mus). Wymieszaj jogurt z płatkami owsianymi. Dodaj na niego duszone owoce i pokrojone orzechy.