Makron ryżowy z kapustą i tofu

Poznaj przepis na przepyszny makaron ryżowy z kapustą i tofu, który zrobisz w zaledwie 15 minut! Szybkie danie, kiedy nie masz czasu, ani ochoty stać przy garach i gotować. 🙂 Zbilansowanie, zdrowo i smacznie, czego chcieć więcej? 😍

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 522,4 kcal
  • 22,1 g białka
  • 15,5 g tłuszczu
  • 70,1 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Makaron ryżowy 65 g
  • Cebula ½ sztuki (50 g)
  • Czosnek 1 ząbek (5 g) (lub granulowany)
  • Imbir 1 cm (lub w proszku)
  • Oliwa niecała łyżka (7 g)
  • Kapusta czerwona ¼ główki (150 g)
  • Papryka czerwona ½ sztuki (70 g)
  • Sos sojowy 1 łyżka (lub więcej jeśli lubisz bardziej słone)
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Sok z limonki ½ sztuki
  • Tofu wędzone ½ kostki (90 g)

Wykonanie

Ugotuj makaron ryżowy jak na opakowaniu.

Pokrój cebulę, czosnek, imbir (możesz wziąć imbir i czosnek w proszku) i wrzuć na patelnie na rozgrzaną oliwę.

Pokrój kapustę i paprykę i dorzuć na patelnie i grzej kilka minut, aż delikatni zmiękną. Dodaj sos sojowy, syrop klonowy, sok z limonki, pokrojone tofu i ugotowany odcedzony makaron, wymieszaj.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz