Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym
Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 361 kcal
- 16,3 g białka
- 18,1 g tłuszczu
- 30,3 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Składniki na twarożek:
Tofu naturalne ½ kostki (90 g) - Sok z cytryny 1 łyżka
- Szczypiorek mała garstka (4-5 wąsów)
- Majonez (wegański lub zwykły) 1 łyżeczka (15 g) (można pominąć)
- Sól szczypta
Dodatki:
- Chleb (lub bułka) 2 kromki (60 g)
- Rzodkiewka kilka sztuk (60 g)
- Sałata kilka liści
- Ogórek kilka plastrów (40 g)
Wykonanie
Zblenduj tofu, sok z cytryny, szczypiorek, majonez i sól. Rzodkiewkę możesz tez pokroić w kostkę i wmieszać w twarożek. Posmaruj twarożkiem bułkę (lub chleb), dodaj sałatę i ogórka.