Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym

Jeśli nie masz czasu na gotowanie, śpieszysz się do pracy i problemem dla Ciebie jest wymyślenie “co dziś na lunch”? Przychodzę z idealnymi przepisem na obłędny lunch! Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym to idealny pomysł na pożywny, szybki lunch, który zrobisz w zaledwie 5 minut!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 361 kcal
  • 16,3 g białka
  • 18,1 g tłuszczu
  • 30,3 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Składniki na twarożek:
    Tofu naturalne ½ kostki (90 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Szczypiorek mała garstka (4-5 wąsów)
  • Majonez (wegański lub zwykły) 1 łyżeczka (15 g) (można pominąć)
  • Sól szczypta

Dodatki:

  • Chleb (lub bułka) 2 kromki (60 g)
  • Rzodkiewka kilka sztuk (60 g)
  • Sałata kilka liści
  • Ogórek kilka plastrów (40 g)

Wykonanie

Zblenduj tofu, sok z cytryny, szczypiorek, majonez i sól. Rzodkiewkę możesz tez pokroić w kostkę i wmieszać w twarożek. Posmaruj twarożkiem bułkę (lub chleb), dodaj sałatę i ogórka.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz