Jaglanka z musem jagodowym (na podniesienie ferrytyny)

Smaczny i pożywny pomysł na śniadanie? Jaglanka z musem jagodowym na podniesienie ferrytyny będzie doskonałą opcją. Przygotujesz ją w kilka chwil. Idealna na każdą porę roku!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 483.3 kcal,
  • 15.2 g białka,
  • 10 g tłuszczu,
  • 78.4 g węglowodanów
  • 6.4 mg żelaza

Składniki na 1 porcję

  • Kasza jaglana 4 łyżki (52 g)
  • Fasola biała, konserwowa 3 łyżki (60 g)
  • Banan ½ sztuki (60 g)
  • Jagody, mrożone 1 szklanka (130 g)
  • Jogurt naturalny (wegański lub zwykły) 2 łyżki (40 g)
  • Orzechy nerkowca 1 łyżka (15 g)

Wykonanie

  1. Ugotuj kaszę.
  2. Zblenduj opłukaną fasolę, banan, jogurt i ⅔ jagód. Dodaj je do kaszy.
  3. Posyp resztą jagód i orzechami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz