Ekspresowy makaron z sosem arrabiatta

Ekspresowy makaron z sosem arrabiata to świetna opcja, gdy nie masz czasu lub siły na gotowanie. W kilka chwil przygotujesz naprawdę odżywczy posiłek na bazie gotowców 😉

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 486.1 kcal
  • 24.1 g białka
  • 7.6 g tłuszczu
  • 70.5 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Makaron – ⅗ szklanki (60 g)
  • Sos arrabiata lub marinara – ⅘ szklanki (200 g)
  • Fasola czerwona (konserwowa) – 6 łyżek (120 g)
  • Szpinak (świeży) – 1 duża garść (30 g)
  • Marchewka – 1 duża sztuka (50 g)

Opcjonalnie

  • Tofu wędzone – ⅓ kostki (60 g)

Wykonanie

  1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. 
  2. Tofu pokrój w kostkę.
  3. Fasolę odcedź z zalewy.
  4. Ugotowany makaron odcedź i włóż do garnka.
  5. Dodaj sos, odcedzoną fasolę, szpinak i pokrojone tofu. Podgrzewaj około 3 min.
  6. Podawaj z marchewką do zagryzania.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz