Crumble czekoladowo-miętowo-owsiane

Truskawki to przepyszne sezonowe owoce, dlatego mam dla Ciebie przepis na boskie desery truskawkowe, które zrobisz w 15 min! Poznaj proste przepisy na wegańskie desery z truskawkami i delektuj się sezonowymi owocami! Zasmakuj przepysznych pancake z truskawkami i fasolą i ciesz się pysznym smakiem nieziemskiego deseru. 🍓

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 300,4 kcal
  • 9,2 g białka
  • 13,6 g tłuszczu
  • 32,7 g węgl.

Składniki na 1 porcję

  • Płatki owsiane 2 łyżki (20 g)
  • Masło orzechowe 1 łyżka (20 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżka (10 g)
  • Kakao 1 łyżeczka (5 g)
  • Truskawki 100-150g
  • Ewentualnie odrobina mleka roślinnego 1-2 łyżki

Wykonanie

Wymieszaj płatki owsiane błyskawiczne (lub zwykle delikatnie zblendowane) z masłem orzechowym, syropem klonowym lub innym słodzidłem, kakao i ewentualnie z odrobiną mleka.

Pokrojone truskawki przełóż do kokilki lub małego naczynia żaroodpornego.

Posyp czekoladową kruszonką.

Piecz ok. 10-15 minut w 180℃ z termoobiegiem (bez dodatkowego grzania od góry, bo kruszonka się może za bardzo przypiec).

Na górę możesz dodać jogurt naturalny, listki mięty i truskawkę dla ozdoby.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz