Crumble czekoladowo-miętowo-owsiane
Truskawki to przepyszne sezonowe owoce, dlatego mam dla Ciebie przepis na boskie desery truskawkowe, które zrobisz w 15 min! Poznaj proste przepisy na wegańskie desery z truskawkami i delektuj się sezonowymi owocami! Zasmakuj przepysznych pancake z truskawkami i fasolą i ciesz się pysznym smakiem nieziemskiego deseru.
- 300,4 kcal
- 9,2 g białka
- 13,6 g tłuszczu
- 32,7 g węgl.
Składniki na 1 porcję
- Płatki owsiane 2 łyżki (20 g)
- Masło orzechowe 1 łyżka (20 g)
- Syrop klonowy 1 łyżka (10 g)
- Kakao 1 łyżeczka (5 g)
- Truskawki 100-150g
- Ewentualnie odrobina mleka roślinnego 1-2 łyżki
Wykonanie
Wymieszaj płatki owsiane błyskawiczne (lub zwykle delikatnie zblendowane) z masłem orzechowym, syropem klonowym lub innym słodzidłem, kakao i ewentualnie z odrobiną mleka.
Pokrojone truskawki przełóż do kokilki lub małego naczynia żaroodpornego.
Posyp czekoladową kruszonką.
Piecz ok. 10-15 minut w 180℃ z termoobiegiem (bez dodatkowego grzania od góry, bo kruszonka się może za bardzo przypiec).
Na górę możesz dodać jogurt naturalny, listki mięty i truskawkę dla ozdoby.