Bazyliowo-orzechowa pasta

Jeśli jesteś fanką past kanapkowych, to śmiało przekonaj się, jak bazyliowo-orzechowa pasta jest pyszna i szybka do zrobienia. 🙂 Przemycaj więcej warzyw do posiłków i rób sobie cudowne spa od środeczka!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 440,4 kcal,
  • 13,6 g białka,
  • 16,4 g tłuszczu,
  • 50,7 g węgl.

Składniki na 1 porcję

  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki) 4-5 łyżek (90 g)
  • Bazylia, świeża kilka listków
  • Olej/oliwa 1 łyżka (10 g)
  • Orzechy 1 łyżka (15 g)
  • Sok z limonki/cytryny 1 łyżka (10 g)
  • Sól Szczypta
  • + bułki lub chleb 90 g
  • Ogórek zielony 30 g
  • Kiełki 15 g
  • Sałata/szpinak 20 g

Wykonanie

Przygotuj pastę: zblenduj przepłukaną w wodzie fasolę z olejem, przyprawami, bazylią i orzechami. Do pasty dodaj sok z limonki. Gotową pastę nałóż na kanapki z ulubioną sałatą, ogórkiem i kiełkami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz