Obiady i kolacje

Gnocchi z pomidorami

Każdy z nas miewa czas, w którym trudno się zmobilizować do zdrowego odżywiania. Przychodzę z super alternatywną, która pomoże w trudnym czasie. Gnocchi z pomidorami to wegański przepis na zdrowy obiad, który zrobisz w zaledwie kilka chwil, a który ucieszy Twoje kubki smakowe.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Gnocchi (gotowe, kupione w sklepie)

    2 mniejsze garści* (150 g)

  • Pomidory suszone, w oleju

    4 sztuki

  • Pomidory koktajlowe

    ok. 10 sztuk (200 g)

  • Ciecierzyca (ugotowana lub w zalewie)

    4 łyżki (80 g)

  • Przyprawy:

    czosnek granulowany, sól

  • Bazylia świeża

    kilka listków

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Ugotuj gotowe gnocchi. Pokrój pomidory suszone, pomidory koktajlowe i przełóż na patelnię. Dodaj ugotowane gnocchi, ciecierzycę, przyprawy i podgrzewaj ok. 5-7 minut. Podawaj ze świeżą bazylią.

    GWIAZDKA

    Notatka Ireny

    * możesz zamienić na makaron lub np. gotowe kluski śląskie.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    553,6 kcal
    18,9 g białka
    11,3 g tłuszczu
    84 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę