Zupa krem ze świeżych ogórków
Wiosenna, lekka i pyszna zupa krem? Właśnie taka jest zupa krem ze świeżych ogórków. Potrzebujesz tylko kilku składników, a przygotujesz ją już w 15 minut! Koniecznie przetestuj tę wiosenną zupę i daj mi znać w komentarzu, jak smakowała.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 284.1 kcal,
- 9.9 g białka,
- 7.7 g tłuszczu,
- 40.1 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Ogórek 7 sztuk (280 g)
- Fasola biała (konserwowa) 6 łyżek (120 g)
- Mleczko kokosowe (21%) 3 łyżki (60 g)
- Cebula 1⁄4 sztuki (25 g)
- Mąka pszenna, typ 500 1 łyżka (12 g)
- Czosnek 2 ząbki (10 g)
- Pieprz czarny mielony 2 szczypty
- Sól biała 1 szczypta
- Chleb żytni razowy 3 kromki (90 g)
Wykonanie
- Umyj ogórki. Zblenduj wszystkie składniki oprócz chleba.
- Powstały krem gotuj pod przykryciem przez około 7–10 minut.
- Chleb pokrój w kostkę i zgrzankuj na suchej patelni.
- Zjedz zupę z grzankami.