Zupa krem ze świeżych ogórków

Wiosenna, lekka i pyszna zupa krem? Właśnie taka jest zupa krem ze świeżych ogórków. Potrzebujesz tylko kilku składników, a przygotujesz ją już w 15 minut! Koniecznie przetestuj tę wiosenną zupę i daj mi znać w komentarzu, jak smakowała.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 284.1 kcal,
  • 9.9 g białka,
  • 7.7 g tłuszczu,
  • 40.1 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Ogórek 7 sztuk (280 g)
  • Fasola biała (konserwowa) 6 łyżek (120 g)
  • Mleczko kokosowe (21%) 3 łyżki (60 g)
  • Cebula 1⁄4 sztuki (25 g)
  • Mąka pszenna, typ 500 1 łyżka (12 g)
  • Czosnek 2 ząbki (10 g)
  • Pieprz czarny mielony 2 szczypty
  • Sól biała 1 szczypta
  • Chleb żytni razowy 3 kromki (90 g)

Wykonanie

  1. Umyj ogórki. Zblenduj wszystkie składniki oprócz chleba.
  2. Powstały krem gotuj pod przykryciem przez około 7–10 minut.
  3. Chleb pokrój w kostkę i zgrzankuj na suchej patelni.
  4. Zjedz zupę z grzankami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz