Ziemniaczane łazanki wegańskie
Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na ziemniaczane łazanki wegańskie. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️
Wartość odżywcza 1 porcji
- 360 kcal,
- 19 g białka,
- 12,5 g tłuszczu,
- 40,4 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Ziemniaki 3 małe sztuki (210 g)
- Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
- Cebula ⅓ sztuki (30 g)
- Pieczarki 3 sztuki (60 g)
- Kapusta pekińska 2 garście (90 g)
- Tofu wędzone ½ kostki (90 g)
- Przyprawy: pieprz, sól, majeranek
Wykonanie
- Obierz ziemniaki i ugotuj do miękkości (możesz pokroić je w kostkę, by ugotowały się szybciej).
- W tym czasie na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki i tofu (ok. 4 min).
- Dodaj pokrojoną kapustę i pekińską i przyprawy i grzej aż kapusta delikatnie zwiędnie.
- Podawaj z pokrojonymi ugotowanymi ziemniakami.