Ziemniaczane łazanki wegańskie

Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na ziemniaczane łazanki wegańskie. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 360 kcal,
  • 19 g białka,
  • 12,5 g tłuszczu,
  • 40,4 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Ziemniaki 3 małe sztuki (210 g)
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Cebula ⅓ sztuki (30 g)
  • Pieczarki 3 sztuki (60 g)
  • Kapusta pekińska 2 garście (90 g)
  • Tofu wędzone ½ kostki (90 g)
  • Przyprawy: pieprz, sól, majeranek

Wykonanie

  1. Obierz ziemniaki i ugotuj do miękkości (możesz pokroić je w kostkę, by ugotowały się szybciej).
  2. W tym czasie na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki i tofu (ok. 4 min).
  3. Dodaj pokrojoną kapustę i pekińską i przyprawy i grzej aż kapusta delikatnie zwiędnie.
  4. Podawaj z pokrojonymi ugotowanymi ziemniakami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz