Wrap z colesławem i curry tofu

Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z clesławem i curry tofu. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 431,9 kcal
  • 16 g białka
  • 23,8 g tłuszczu
  • 38,7 g węgl.

Składniki na 1 porcję:

  • Tofu naturalne 70 g
  • Przyprawa curry 1 łyżeczka
  • Kapusta garść
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Marchewka ½ średniej sztuki
  • Cebula ¼ sztuki (20 g)
  • Majonez 1 łyżeczka (12 g)
  • Przyprawy: sól, pieprz
  • Tortilla 1 sztuka (60 g)

Wykonanie

Rozkrusz tofu w rękach. Podsmażam na oliwie z dodatkiem curry. Poszatkuj lub zetrzyj/drobno pokrój marchew, kapustę i cebulę. Wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem. Zwiń tortillę w wrapa z tofu i warzywami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz