Wrap z colesławem i curry tofu
Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z clesławem i curry tofu. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯
Wartość odżywcza 1 porcji
- 431,9 kcal
- 16 g białka
- 23,8 g tłuszczu
- 38,7 g węgl.
Składniki na 1 porcję:
- Tofu naturalne 70 g
- Przyprawa curry 1 łyżeczka
- Kapusta garść
- Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
- Marchewka ½ średniej sztuki
- Cebula ¼ sztuki (20 g)
- Majonez 1 łyżeczka (12 g)
- Przyprawy: sól, pieprz
- Tortilla 1 sztuka (60 g)
Wykonanie
Rozkrusz tofu w rękach. Podsmażam na oliwie z dodatkiem curry. Poszatkuj lub zetrzyj/drobno pokrój marchew, kapustę i cebulę. Wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem. Zwiń tortillę w wrapa z tofu i warzywami.