Wrap z tofu wędzonym i ogórkiem

Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z tofu i wędzonym ogórkiem. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 384 kcal
  • 18,6 g białka
  • 17,3 g tłuszczu
  • 39,2 g węgl.

Składniki na 1 porcję:

  • Tofu wędzone ½ kostki (90 g)
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Ogórek konserwowy 1 sztuka (50 g)
  • Sałata garść
  • Papryka ½ sztuki (60 g)
  • Musztarda 1 łyżeczka (10 g)
  • Tortilla 1 sztuka (60 g)

Wykonanie

Podsmaż pokrojone w plastry tofu na oliwie. Posmaruj wrapa musztardą, dodaj resztę składników i tofu, następnie zwiń tortillę w zamkniętego wrapa.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz