Wrap z tofu wędzonym i ogórkiem
Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z tofu i wędzonym ogórkiem. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯
Wartość odżywcza 1 porcji
- 384 kcal
- 18,6 g białka
- 17,3 g tłuszczu
- 39,2 g węgl.
Składniki na 1 porcję:
- Tofu wędzone ½ kostki (90 g)
- Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
- Ogórek konserwowy 1 sztuka (50 g)
- Sałata garść
- Papryka ½ sztuki (60 g)
- Musztarda 1 łyżeczka (10 g)
- Tortilla 1 sztuka (60 g)
Wykonanie
Podsmaż pokrojone w plastry tofu na oliwie. Posmaruj wrapa musztardą, dodaj resztę składników i tofu, następnie zwiń tortillę w zamkniętego wrapa.