Wrap z sałatką z ciecierzycy

Kremowa ciecierzyca z aromatycznymi dodatkami? Jeśli taką lubisz, to na pewno zasmakuje Ci wrap z sałatką z ciecierzycy. Prosty, a przy tym niezwykle sycący.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 434.8 kcal

  • 14.5 g białka

  • 14.6 g tłuszczu

  • 55.7 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Tortilla – 1 sztuka (60 g)
  • Ciecierzyca (ze słoiczka) – 4 łyżki (80 g)
  • Jogurt naturalny – 1 łyżka (25 g)
  • Majonez – 1 łyżeczka (15 g)
  • Czosnek – 1 ząbek (5 g) (lub ½ łyżeczki granulowanego (2 g))
  • Papryka – ½ sztuki (70 g)
  • Rzodkiewka – 3 sztuki (45 g)
  • Cebula – ⅓ sztuki (30 g)
  • Ogórek – ½ sztuki (20 g)
  • Pomidor suszony (opcjonalnie) – 1 sztuka (15 g)
  • Pieprz – 1 szczypta (1 g)
  • Sól – 1 szczypta (1 g)

Wykonanie

  1.  Warzywa pokrój drobno. 
  2. Ciecierzycę rozgnieć niedokładnie i wymieszaj z resztą składników (oprócz tortilli).
  3. Sałatkę z ciecierzycy wyłóż na tortillę i zawiń we wrapa. 
  4. Podawaj na zimno lub podgrzej na suchej patelni. Możesz też wrzucić do airfryer’a na 4 min (180 st.).

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz