Wrap z pastą z fasoli
Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z prostą pastą z fasoli. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯
Wartość odżywcza 1 porcji
- 385,5 kcal
- 13,6 g białka
- 12,2 g tłuszczu
- 52,2 g węgl.
Składniki na 1 porcję:
- Biała fasola (ugotowana lub konserwowa) 4 łyżki (80 g)
- Pomidory suszone 2-3 sztuki (40 g)
- Oliwki 1 łyżka (15 g)
- Cebula ¼ sztuki (20 g)
- Ogórek 1 mała sztuka
- Sałata garść
- Tortilla 1 sztuka (60 g)
Wykonanie
Rozgnieć widelcem fasolę. Pokrój pomidory suszone, oliwki, cebulą i wymieszaj z fasolą. Posmaruj pastą tortillę, dodaj pokrojonego ogórka i sałatę. Zwiń tortillę w zamkniętego wrapa.