Wrap z pastą z fasoli

Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z prostą pastą z fasoli. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 385,5 kcal
  • 13,6 g białka
  • 12,2 g tłuszczu
  • 52,2 g węgl.

Składniki na 1 porcję:

  • Biała fasola (ugotowana lub konserwowa) 4 łyżki (80 g)
  • Pomidory suszone 2-3 sztuki (40 g)
  • Oliwki 1 łyżka (15 g)
  • Cebula ¼ sztuki (20 g)
  • Ogórek 1 mała sztuka
  • Sałata garść
  • Tortilla 1 sztuka (60 g)

Wykonanie

Rozgnieć widelcem fasolę. Pokrój pomidory suszone, oliwki, cebulą i wymieszaj z fasolą. Posmaruj pastą tortillę, dodaj pokrojonego ogórka i sałatę. Zwiń tortillę w zamkniętego wrapa.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz