Wrap z buraczkową pastą ciecierzycową

Poznaj przepis na wrap z buraczkową pastą ciecierzycową, który doskonale Cię nasyci, a przy okazji rozpieści Twoje kubki smakowe. To doskonały pomysł na to, by zjadać więcej pysznych warzyw w prosty, tani i szybki sposób.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 403,8 kcal
  • 14,2 g białka
  • 11,3 g tłuszczu
  • 56,7 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję

  • Ugotowane buraki
  • 1 mała szt. (80 g)
  • Ciecierzyca (ugotowana, ze słoiczka) 4 łyżki (80 g)
  • Majonez (u mnie wegański) 1 łyżeczka (15 g)
  • Cebula dymka 1-2 wąsy (5 g)
  • Sól szczypta
  • Pieprz szczypta
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki (2,5 g)
  • Tortilla 1 szt. (60 g)
  • Zielenina 1 garść (25 g)

Wykonanie

Pokrój buraka w drobną kostkę.
Rozgnieć ciecierzycę widelcem, a cebulkę pokrój.
Dodaj do ciecierzycy buraka oraz dymkę, majonez i przyprawy. Całość wymieszaj.
Zawiń w tortilli razem z zieleniną.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz