Wrap z buraczkową pastą ciecierzycową
Poznaj przepis na wrap z buraczkową pastą ciecierzycową, który doskonale Cię nasyci, a przy okazji rozpieści Twoje kubki smakowe. To doskonały pomysł na to, by zjadać więcej pysznych warzyw w prosty, tani i szybki sposób.
Wartość odżywcza 1 porcji
- 403,8 kcal
- 14,2 g białka
- 11,3 g tłuszczu
- 56,7 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję
- Ugotowane buraki
- 1 mała szt. (80 g)
- Ciecierzyca (ugotowana, ze słoiczka) 4 łyżki (80 g)
- Majonez (u mnie wegański) 1 łyżeczka (15 g)
- Cebula dymka 1-2 wąsy (5 g)
- Sól szczypta
- Pieprz szczypta
- Czosnek granulowany ½ łyżeczki (2,5 g)
- Tortilla 1 szt. (60 g)
- Zielenina 1 garść (25 g)
Wykonanie
Pokrój buraka w drobną kostkę.
Rozgnieć ciecierzycę widelcem, a cebulkę pokrój.
Dodaj do ciecierzycy buraka oraz dymkę, majonez i przyprawy. Całość wymieszaj.
Zawiń w tortilli razem z zieleniną.