Trufelki orzechowe z wafli ryżowych

Mam dla Ciebie przepis na ekspresowe trufelki orzechowe z wafli ryżowych! Jest to prosty i szybki deser na zimno, który zrobisz w 10 minut. Ten przepis nada się idealnie jako szybka słodka przekąska i jako deser dla gości. Polecam spróbować!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 251,4 kcal
  • 6,4 g białka
  • 14,7 g tłuszczu
  • 23 g węglowodanów

Składniki na 2 porcje:

  • Wafle ryżowe ok. 2-3 sztuki średnio cienkich wafli (20 g)
  • Masło orzechowe 2 łyżki (40 g)
  • Syrop klonowy 2 łyżki (20 g)
  • Sól szczypta
  • Opcjonalnie czekolada gorzka 4 małe kostki

Wykonanie

Pokrusz w rękach wafle ryżowe. Dodaj do nich masło orzechowe, syrop klonowy, szczyptę soli i wymieszaj (jeśli są za mało klejące dodaj więcej masła orzechowego). Formuj kulki. Możesz opcjonalnie polać je roztopioną gorzką czekoladą.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz