Trufelki orzechowe z wafli ryżowych
Mam dla Ciebie przepis na ekspresowe trufelki orzechowe z wafli ryżowych! Jest to prosty i szybki deser na zimno, który zrobisz w 10 minut. Ten przepis nada się idealnie jako szybka słodka przekąska i jako deser dla gości. Polecam spróbować!
- Tagi: deser, na słodko, przekąska, trufelki orzechowe, wegańskie
- Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 251,4 kcal
- 6,4 g białka
- 14,7 g tłuszczu
- 23 g węglowodanów
Składniki na 2 porcje:
- Wafle ryżowe ok. 2-3 sztuki średnio cienkich wafli (20 g)
- Masło orzechowe 2 łyżki (40 g)
- Syrop klonowy 2 łyżki (20 g)
- Sól szczypta
- Opcjonalnie czekolada gorzka 4 małe kostki
Wykonanie
Pokrusz w rękach wafle ryżowe. Dodaj do nich masło orzechowe, syrop klonowy, szczyptę soli i wymieszaj (jeśli są za mało klejące dodaj więcej masła orzechowego). Formuj kulki. Możesz opcjonalnie polać je roztopioną gorzką czekoladą.