Tofu serniczki na ciepło

Te szybkie, kremowe serniczki na bazie tofu to idealna propozycja na ciepły, sycący deser lub odżywcze śniadanie. Delikatna waniliowa nuta w połączeniu z aksamitną konsystencją sprawia, że każdy kęs rozpływa się w ustach.

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 304.1 kcal
  • 19 g białka
  • 10.6 g tłuszczu
  • 24.9 g węglowodanów
Previous slide
Next slide

Składniki na 1 porcję:

  • Mleko roślinne – ⅘ szklanki (200 g)
  • Tofu naturalne – ½ kostki (90 g)
  • Mąka ziemniaczana – 15 g
  • Erytrytol/cukier – 2 łyżki (20 g)
  • Aromat waniliowy – kilka kropel
  • Maliny (mrożone lub świeże) – 1 szklanka (150 g)

Wykonanie

  1. Zblenduj mleko z tofu, erytrytolem, aromatem waniliowym. ⅔ powstałej mikstury wlej do garnka i zagotuj.
  2. Resztę wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
  3. Dodawaj ja stopniowo, mieszając do zagotowania płynu.
  4. Podawaj z owocami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz