Tarte tofu
Szukasz pomysłów na pyszne wędzone tofu z piekarnika? Znajdziesz je w tym przepisie, a przygotujesz już w kilkanaście minut. To świetna propozycja wysokobiałkowego dodatku, który idealnie nada się do burgera, wrapa czy kaszy. Wystarczy wędzone tofu, kilka przypraw i dodatków, aby stworzyć pyszne danie – również na wynos. Do dzieła!
- Tagi: dodatek, dodatek tofu, przepis z tofu, smaczne tofu, tofu, wegańskie
- Czas przygotowania: 20 minut
Wartość odżywcza 1 porcji:
- 239,1 kcal
- 13,9 g białka
- 17,4 g tłuszczu
- 8 g węglowodanów
Składniki na 2 porcje:
- Tofu wędzone 1 sztuka (180 g)
- Koncentrat pomidorowy 1½ łyżki
- Oliwa 2 łyżki (20 g)
- Papryka wędzona 1 łyżeczka kopiata (6 g)
- Sos sojowy 1½ łyżki (15 g)
- Cytryna 1½ łyżki (20 g)
Wykonanie
- Nagrzej piekarnik na 180 st.
- Na tarce zetrzyj tofu (na grubych oczkach).
- Wymieszaj resztę składników i wymieszaj je z tofu.
- Piecz ok 15 min (możesz w trakcie je przemieszać na blaszce, ale nie musisz).