Tarte tofu

Szukasz pomysłów na pyszne wędzone tofu z piekarnika? Znajdziesz je w tym przepisie, a przygotujesz już w kilkanaście minut. To świetna propozycja wysokobiałkowego dodatku, który idealnie nada się do burgera, wrapa czy kaszy. Wystarczy wędzone tofu, kilka przypraw i dodatków, aby stworzyć pyszne danie – również na wynos. Do dzieła!

Wartość odżywcza 1 porcji:
  • 239,1 kcal
  • 13,9 g białka
  • 17,4 g tłuszczu
  • 8 g węglowodanów

Składniki na 2 porcje:

  • Tofu wędzone 1 sztuka (180 g)
  • Koncentrat pomidorowy 1½ łyżki
  • Oliwa 2 łyżki (20 g)
  • Papryka wędzona 1 łyżeczka kopiata (6 g)
  • Sos sojowy 1½ łyżki (15 g)
  • Cytryna 1½ łyżki (20 g)

Wykonanie

  1. Nagrzej piekarnik na 180 st.
  2. Na tarce zetrzyj tofu (na grubych oczkach).
  3. Wymieszaj resztę składników i wymieszaj je z tofu.
  4. Piecz ok 15 min (możesz w trakcie je przemieszać na blaszce, ale nie musisz).

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz