Sałatka z gruszką i grzankami

Poznaj ekspresowe przepis na prosty i zdrowy lunchbox! Idealne jako szybki lunch do szkoły lub pracy. Przygotuj pyszne drugie śniadania na wynos w 5 min do szkoły i pracy, gdy nie chce Ci się gotować! Sałatka z gruszką i grzankami na pewno skradnie Twoje serduszko!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 335,6 kcal
  • 8,9 g białka
  • 16,3 g tłuszczu
  • 32,7 g węgl.

Składniki na 1 porcję:

  • Chleb 1 kromka (30 g)
  • Sałata 1 garść (20 g)
  • Gruszka ⅓ sztuki (40 g)
  • Ciecierzyca (ugotowana lub ze słoika/puszki) 3 łyżki (60 g)
  • Orzechy włoskie 1 łyżka (15 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Oliwa 1 łyżeczka (5 g)
  • Sok z cytryny 1 łyżeczka
  • Sól szczypta

Wykonanie

  1. Pokrój chleb w kostkę i podgrzej na patelki, aż delikatnie się zarumieni.
  2. Pokrój gruszkę, wymieszaj z sałatą, ciecierzycą i orzechami.
  3. Wymiesza syrop, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
  4. Polej powstałym dressingiem sałatkę. Podawaj z grzankami.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz