Rzodkiewkowe stir fry
Lunche na wynos to super ułatwienie, możliwość zapakowania jedzenia i zjedzenia go w dogodnym dla nas czasie. Rzodkiewkowe stir fry to super pomysł na przepyszny lunch, który zrobisz zaledwie w kilka minut!
Wartość odżywcza 1 porcji
- 342,6 kcal
- 10,0 g białka
- 9,0 g tłuszczu
- 52,2 g węglowodanów
Składniki na 1 porcję:
- Makaron ryżowy (suchy) 45 g
- Cebula dymka (dół) 1 sztuka (20 g)
- Imbir 1 cm
- Rzodkiewki 7 sztuk (105 g)
- Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
- Groszek zielony (mrożony) 50 g
- Czosnek granulowany ½ łyżeczki
- Sos sojowy 1 łyżka (10 g)
- Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
- Sezam 1 łyżeczka (5 g)
- Dymka szczypiorku kilka wąsów
Wykonanie
Ugotuj makaron ryżowy. Pokrój cebulę w kostkę, imbir w drobną kosteczkę i rzodkiewki w ćwiartki. Podsmaż je na patelni, na oliwie razem z groszkiem przez kilka minut. Na patelnię dodaj czosnek granulowany, sos sojowy, syrop klonowy, wymieszaj i grzej jeszcze minutę. Podawaj z makaronem posypane sezamem i szczypiorkiem.