Rzodkiewkowe stir fry

Lunche na wynos to super ułatwienie, możliwość zapakowania jedzenia i zjedzenia go w dogodnym dla nas czasie. Rzodkiewkowe stir fry to super pomysł na przepyszny lunch, który zrobisz zaledwie w kilka minut!

Wartość odżywcza 1 porcji
  • 342,6 kcal
  • 10,0 g białka
  • 9,0 g tłuszczu
  • 52,2 g węglowodanów

Składniki na 1 porcję:

  • Makaron ryżowy (suchy) 45 g
  • Cebula dymka (dół) 1 sztuka (20 g)
  • Imbir 1 cm
  • Rzodkiewki 7 sztuk (105 g)
  • Oliwa z oliwek 1 łyżeczka (5 g)
  • Groszek zielony (mrożony) 50 g
  • Czosnek granulowany ½ łyżeczki
  • Sos sojowy 1 łyżka (10 g)
  • Syrop klonowy 1 łyżeczka (5 g)
  • Sezam 1 łyżeczka (5 g)
  • Dymka szczypiorku kilka wąsów

Wykonanie

Ugotuj makaron ryżowy. Pokrój cebulę w kostkę, imbir w drobną kosteczkę i rzodkiewki w ćwiartki. Podsmaż je na patelni, na oliwie razem z groszkiem przez kilka minut. Na patelnię dodaj czosnek granulowany, sos sojowy, syrop klonowy, wymieszaj i grzej jeszcze minutę. Podawaj z makaronem posypane sezamem i szczypiorkiem.

Zobacz film!

Spróbuj też:

Dodaj komentarz