Obiady i kolacje

Zupa krem ze świeżych ogórków

Wiosenna, lekka i pyszna zupa krem? Właśnie taka jest zupa krem ze świeżych ogórków. Potrzebujesz tylko kilku składników, a przygotujesz ją już w 15 minut! Koniecznie przetestuj tę wiosenną zupę i daj mi znać w komentarzu, jak smakowała.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Ogórek

    7 sztuk (280 g)

  • Fasola biała (konserwowa)

    6 łyżek (120 g)

  • Mleczko kokosowe (21%)

    3 łyżki (60 g)

  • Cebula

    1⁄4 sztuki (25 g)

  • Mąka pszenna, typ 500

    1 łyżka (12 g)

  • Czosnek

    2 ząbki (10 g)

  • Pieprz czarny mielony

    2 szczypty

  • Sól biała

    1 szczypta

  • Chleb żytni razowy

    3 kromki (90 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Umyj ogórki. Zblenduj wszystkie składniki oprócz chleba.

    2. Powstały krem gotuj pod przykryciem przez około 7–10 minut.

    3. Chleb pokrój w kostkę i zgrzankuj na suchej patelni.

    4. Zjedz zupę z grzankami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    284.1 kcal,
    9.9 g białka,
    7.7 g tłuszczu,
    40.1 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę