
Lunche
Ziemniaczane łazanki wegańskie
Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na ziemniaczane łazanki wegańskie. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
1. Obierz ziemniaki i ugotuj do miękkości (możesz pokroić je w kostkę, by ugotowały się szybciej).
2. W tym czasie na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki i tofu (ok. 4 min).
3. Dodaj pokrojoną kapustę i pekińską i przyprawy i grzej aż kapusta delikatnie zwiędnie.
4. Podawaj z pokrojonymi ugotowanymi ziemniakami.
Wartość odżywcza 1 porcji:
360 kcal,
19 g białka,
12,5 g tłuszczu,
40,4 g węglowodanów


przepisy
Zobacz także
Śniadania

Cieciornica z pieczarkami
Obiady i kolacje

Pyszna sałatka makaronowa na zimno
Obiady i kolacje

Kanapki z pastą kiełkową
Śniadania

Cieciornica z pieczarkami
Obiady i kolacje

Pyszna sałatka makaronowa na zimno
Obiady i kolacje
