Lunche

Ziemniaczane łazanki wegańskie

Czasami mega trudno zaplanować swoje posiłki tak, aby były szybkie do zrobienia, sycące oraz zdrowe i zbilansowane. Dlatego przychodzę z przepysznym przepisem na ziemniaczane łazanki wegańskie. Nie chodź głodna w ciągu dnia! Szybko, zdrowo, zbilansowanie i smacznie! ❤️

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Ziemniaki

    3 małe sztuki (210 g)

  • Oliwa

    1 łyżeczka (5 g)

  • Cebula

    ⅓ sztuki (30 g)

  • Pieczarki

    3 sztuki (60 g)

  • Kapusta pekińska

    2 garście (90 g)

  • Tofu wędzone

    ½ kostki (90 g)

  • Przyprawy:

    Pieprz, sól, majeranek

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Obierz ziemniaki i ugotuj do miękkości (możesz pokroić je w kostkę, by ugotowały się szybciej).
    2. W tym czasie na oliwie podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki i tofu (ok. 4 min).
    3. Dodaj pokrojoną kapustę i pekińską i przyprawy i grzej aż kapusta delikatnie zwiędnie.
    4. Podawaj z pokrojonymi ugotowanymi ziemniakami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    360 kcal,
    19 g białka,
    12,5 g tłuszczu,
    40,4 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę