Obiady i kolacje

Zielony wrap wiosenny

Poznaj przepis na zielony wrap wiosenny, który rozpieści Twoje kubki smakowe! Kiedy przychodzi wiosna, coraz więcej powstaje możliwości zjedzenia świeżych i zdrowych warzyw. Taki szybki i prosty przepis to wiosenne, sezonowe i zdrowe warzywa w Twojej kolacji.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Groszek zielony (mrożony)

    ok. 4 łyżki (60 g)

  • Mleczko kokosowe

    1½ łyżki (30 g)

  • Przyprawy

    sól, pieprz

  • Rzodkiewka

    2 sztuki (30 g)

  • Ogórek

    ½ sztuki (30 g)

  • Sałata

    garść

  • Szczypiorek

    kilka wąsów

  • Tortilla pszenna

    1 sztuka (60 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Rozmroź groszek (zalewając go wrzątkiem i odstawiając na 2 minuty lub zalewając ciepłą wodą i podgrzewając w mikrofali/na kuchence). Odcedź go i rozgnieć widelcem. Dodaj do niego mleczko kokosowe, sól i pieprz. Posmaruj powstałą zieloną pastą tortillę, dodaj pokrojone warzywa i zawiń we wrapa (jak na filmie).

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    301 kcal

    10,1 g białka

    11,3 g tłuszczu

    40,3 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę