WRAP Z TOFU WĘDZONYM I OGÓRKIEM
Śniadania

Wrap z tofu wędzonym i ogórkiem

Dziś przychodzę z przepisem na prosty i zdrowy wrap na wynos, który idealnie sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i w porze lunchowej, bądź na kolację. Posmakuj cudownego wrapa z tofu i wędzonym ogórkiem. Proste przepisy na wegańskie wrapy to Twój must have, kiedy nie masz czasu na gotowanie! 🌯

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Tofu wędzone

    ½ kostki (90 g)

  • Oliwa

    1 łyżeczka (5 g)

  • Oliwki

    1 łyżka (15 g)

  • Ogórek konserwowy

    1 sztuka (50 g)

  • Sałata

    garść

  • Papryka

    ½ sztuki (60 g)

  • Musztarda

    1 łyżeczka (10 g)

  • Tortilla

    1 sztuka (60 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Podsmaż pokrojone w plastry tofu na oliwie. Posmaruj wrapa musztardą, dodaj resztę składników i tofu, następnie zwiń tortillę w zamkniętego wrapa.

    notatki

    Notatka Ireny

    Żeby tofucznica była bardziej kremowa może też dodać do niej na koniec margarynę.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

     

    384 kcal
    18,6 g białka
    17,3 g tłuszczu
    39,2 g węgl.

    Wpisz szukaną frazę