Lunche

Wrap z buraczkową pastą ciecierzycową

Poznaj przepis na wrap z buraczkową pastą ciecierzycową, który doskonale Cię nasyci, a przy okazji rozpieści Twoje kubki smakowe. To doskonały pomysł na to, by zjadać więcej pysznych warzyw w prosty, tani i szybki sposób.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję:
  • Ugotowane buraki

    1 mała szt. (80 g)

  • Ciecierzyca (ugotowana, ze słoiczka)

    4 łyżki (80 g)

  • Majonez (u mnie wegański)

    1 łyżeczka (15 g)

  • Cebula dymka

    1-2 wąsy (5 g)

  • Sól

    szczypta

  • Pieprz

    szczypta

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki (2,5 g)

  • Tortilla

    1 szt. (60 g)

  • Zielenina

    1 garść (25 g)

  • przepis

    Wykonanie

    1. Pokrój buraka w drobną kostkę.
    2. Rozgnieć ciecierzycę widelcem, a cebulkę pokrój.
    3. Dodaj do ciecierzycy buraka oraz dymkę, majonez i przyprawy. Całość wymieszaj.
    4. Zawiń w tortilli razem z zieleniną.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    403,8 kcal

    14,2 g białka

    11,3 g tłuszczu

    56,7 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę