
Wegańskie burgery dyniowe
Przychodzę dziś do Ciebie z przepisem na super proste wegańskie burgery dyniowe, które w przyjemny sposób urozmaicą Twój jesienny jadłospis! Poznaj pyszne jesienne propozycje, super prostych i mega pysznych dań.
Zobacz film
* PRZEPIS NA PUREE DYNIOWE
Składniki:
Dynia, świeża – 1 sztuka
Wykonanie:
Przekrój dynię na pół i wydrąż z niej pestki. Połóż na blaszce skórką do góry i piecz w 180°C ok. 30-40 min aż będzie miękka. Po przestudzeniu wydłub miąższ z dyni i zblenduj go lub rozgnieć widelcem na purée. Część puree dyniowego możesz też zamrozić.
Wykonanie
Zblenduj wszystkie składniki, uformuj kotlety i posmaruj je oliwą. Piecz ok. 25 min w 180°C, przerzuć je delikatnie na druga stronę i piecz jeszcze 10 min. Gotowe kotlety możesz zjeść z bułką, posmarowaną ulubionym sosem i z warzywami.
Wartość odżywcza 1 kotleta:
172,1 kcal
5,5 g białka
8,8 g tłuszczu
13,6 g węgl.


Zobacz także

Szaszłyki z pancake i owocami

Kremowy sos z fasolką szparagową

Owsianka truskawkowo-migdałowa

Szaszłyki z pancake i owocami

Kremowy sos z fasolką szparagową
