
Obiady i kolacje
Wegański sos pomidorowy z kalafiorem i fasolą (à la meksykański)
Jeśli nie masz zbyt dużo czasu na gotowanie, a chcesz zjeść zdrowo, zbilansowanie i przede wszystkim smacznie to koniecznie poznaj ten przepis. Wegański sos pomidorowy z kalafiorem i fasolą (a’la meksykański) to proste w wykonaniu danie, które pokochasz od pierwszego kęsa! Jedz wegańsko, pysznie i daj się rozpieścić swoim kubkom smakowym.
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
Podsmaż na oliwie pokrojona cebule, czosnek i kalafior z przyprawami przez ok. 3-5 minut. Zalej pomidorami i gotuj ok. 10 minut. W tym czasie ugotuj ryż. Do sosu dodaj fasolę, pokrojone w kostkę tofu, dodaj sól do smaku i gotuj ok. 2 minuty. Posyp kolendrą i skrop sokiem z limonki. Podawaj z ryżem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
514,1 kcal
20,6 g białka
16,1 g tłuszczu
68,6 g węglowodanów
przepisy
Zobacz także
Śniadania

Kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową
Obiady i kolacje

Buddha bowl buraczany z sosem tahini
Przekąski i desery

Tacosy z pastą z fasoli
Śniadania

Kanapki z pastą pieczarkowo-fasolową
Obiady i kolacje

Buddha bowl buraczany z sosem tahini
Przekąski i desery
