
Wegańska szakszuka z cukinią
Wegańska szakszuka z cukinią to super szybka i pożywna kolacja dla zabieganych. Kiedy wracasz po pracy/szkole do domu, nie masz siły na skomplikowane przyrządzanie posiłków – ten przepis jest idealny dla Ciebie! Wypróbuj wegańską alternatywę kultowej szakszuki i rozpieść swoje kubki smakowe.
Zobacz film
Wykonanie
Tofu pokrój w cienkie plasterki, posyp solą i podsmaż na patelni na łyżeczce oliwy. Podsmażaj tak długo, aż będzie miało cienką, chrupiącą skórkę. Zdejmij z patelni.
Na tej samej patelni lub drugiej, podduś na oliwie (1 łyżeczka) pokrojoną cebulę i cukinię. Po 3 minutach dodaj na patelnię pokrojone pomidory i grzej pod przykryciem kilka minut, dopraw.
Na talerz nałóż przesmażone pomidory i dodaj na górę tofu.
Zjedz z chlebem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
378,2 kcal,
19,1 g białka,
17 g tłuszczu,
33 g węgl.
Zobacz także

Kanapki z pastą czosnkową

Pancake z truskawkami i fasolą

Pierogi ze szpinakiem

Kanapki z pastą czosnkową

Pancake z truskawkami i fasolą
