
Wegańska pizza tortillowa z patelni z pieczarkami
Pizza? Ale w nieco zdrowszej i szybszej wersji? Wegańska pizza tortillowa z patelni z pieczarkami to idealny pomysł na szybką i zbilansowaną kolację. Zasmakuj zdrowszej alternatywy i zjedz smacznie i zdrowo w wegańskiej wersji! Tortillowa pizza to must have, kiedy nie masz czasu i ochoty na gotowanie.
Zobacz film
Wykonanie
Podsmaż pokrojone pieczarki i cebulę na oliwie, aż się zarumienią. Na patelnię daj tortillę i nałóż na nią passatę pomidorową wymieszaną z oregano, solą i czosnkiem granulowanym. Dodaj pieczarki, cebulę, fasolę i potarty ser wegański lub zwykły. Przykryj patelnie pokrywką i grzej kilka minut (sprawdzając by od dołu tortilla zrobiła się chrupiąca, ale nie spalona). Posyp rukolą.
Wartość odżywcza 1 porcji:
366,2 kcal
16,2 g białka
14,9 g tłuszczu
40 g węglowodanów



Zobacz także

Tosty pizzowe

Curry z kapustą pekińską

Pasta czosnkowa

Tosty pizzowe

Curry z kapustą pekińską
