
Tymiankowe rozgniecione ziemniaki
Inflacja rośnie w zatrważającym tempie, dlatego przychodzę do Ciebie z idealnym przepisem na tani i zdrowy obiad! Tymiankowe rozgniecione ziemniaki, to idealny przepis, który sprawi, że zjesz mega smaczny, sycący i niedrogi obiad!
Zobacz film
Wykonanie
1. Gotuj umyte ziemniaki ze skórką przez ok. 10 minut.
2. Nałóż je na blaszkę, dodaj do nich przyprawy (sól, pieprz, majeranek, tymianek), opłukaną fasolę, oliwę i wymieszaj.
3. Ziemniaki rozgnieć delikatnie widelcem na środku. Piecz je razem z fasolą i przyprawami przez ok. 15 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 st.
4. Ogórka, sałatę i dymkę pokrój, następnie wymieszaj z jogurtem, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
5. Upieczone ziemniaczki zjedz z sałatką.
Wartość odżywcza 1 porcji:
504,9 kcal
16,4 g białka
17,2 g tłuszczu
61,7 g węglowodanów

Zobacz także

Kokosowy budyń owsiany z fasolą

Buddha bowl buraczany z sosem tahini

Nachosy z dodatkami

Kokosowy budyń owsiany z fasolą

Buddha bowl buraczany z sosem tahini
