
Przekąski i desery
Trufelki orzechowe z wafli ryżowych
Mam dla Ciebie przepis na ekspresowe trufelki orzechowe z wafli ryżowych! Jest to prosty i szybki deser na zimno, który zrobisz w 10 minut. Ten przepis nada się idealnie jako szybka słodka przekąska i jako deser dla gości. Polecam spróbować!
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
Pokrusz w rękach wafle ryżowe. Dodaj do nich masło orzechowe, syrop klonowy, szczyptę soli i wymieszaj (jeśli są za mało klejące dodaj więcej masła orzechowego). Formuj kulki. Możesz opcjonalnie polać je roztopioną gorzką czekoladą.
Wartość odżywcza 1 porcji:
251,4 kcal
6,4 g białka
14,7 g tłuszczu
23 g węglowodanów
przepisy
Zobacz także
Lunche

Milkshake waniliowy
Śniadania

Owsianka nocna czeko-malina
Lunche

Wrap z colesławem i curry tofu
Lunche

Milkshake waniliowy
Śniadania
