Przekąski i desery

Trufelki orzechowe z wafli ryżowych

Mam dla Ciebie przepis na ekspresowe trufelki orzechowe z wafli ryżowych! Jest to prosty i szybki deser na zimno, który zrobisz w 10 minut. Ten przepis nada się idealnie jako szybka słodka przekąska i jako deser dla gości. Polecam spróbować!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje:
  • Wafle ryżowe

    ok. 2-3 sztuki średnio cienkich wafli (20 g)

  • Masło orzechowe

    2 łyżki (40 g)

  • Syrop klonowy

    2 łyżki (20 g)

  • Sól

    szczypta

  • Opcjonalnie czekolada gorzka

    4 małe kostki

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Pokrusz w rękach wafle ryżowe. Dodaj do nich masło orzechowe, syrop klonowy, szczyptę soli i wymieszaj (jeśli są za mało klejące dodaj więcej masła orzechowego). Formuj kulki. Możesz opcjonalnie polać je roztopioną gorzką czekoladą.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    251,4 kcal

    6,4 g białka

    14,7 g tłuszczu

    23 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę