Przekąski i desery

Tofu smażone z mąką ziemniaczaną

Jak przygotować smaczne tofu? To produkt, który ma dużo białka, ale często niewiele smaku – jeśli nie za bardzo wiemy, jak je przygotować. W tym wpisie znajdziesz pomysł na super pyszne tofu z patelni. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko kilku składników i paru minut. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatki, zawinięte w tortillę czy podane z warzywami i kaszą lub ryżem. Wypróbujesz?

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje:
  • Tofu naturalne

    1 sztuka (180 g)

  • Mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka (12 g)

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki (3 g)

  • Sól

    szczypta

  • Oliwa

    1½ łyżeczki (7 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Rozgrzej oliwę na patelni.
    2. Pokrój tofu w kostkę, wymiesza z mąką, czosnkiem i solą.
    3. Grzej na patelni, aż się zazłoci, mieszając co jakiś czas.

    Wartość odżywcza w 1 porcji:
    90,9 kcal
    3,8 g białka
    5,7 g tłuszczu
    6,9 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę