
Przekąski i desery
Tarte tofu
Szukasz pomysłów na pyszne wędzone tofu z piekarnika? Znajdziesz je w tym przepisie, a przygotujesz już w kilkanaście minut. To świetna propozycja wysokobiałkowego dodatku, który idealnie nada się do burgera, wrapa czy kaszy. Wystarczy wędzone tofu, kilka przypraw i dodatków, aby stworzyć pyszne danie – również na wynos. Do dzieła!
film
Zobacz film
PRZEPIS
Wykonanie
- Nagrzej piekarnik na 180 st.
- Na tarce zetrzyj tofu (na grubych oczkach).
- Wymieszaj resztę składników i wymieszaj je z tofu.
- Piecz ok 15 min (możesz w trakcie je przemieszać na blaszce, ale nie musisz).
Wartość odżywcza w 1 porcji:
239,1 kcal
13,9 g białka
17,4 g tłuszczu
8 g węglowodanów


przepisy
Zobacz także
Śniadania

Owsianka nocna czeko-malina
Lunche

Milkshake waniliowy
Lunche

Wrap z colesławem i curry tofu
Śniadania

Owsianka nocna czeko-malina
Lunche
