Przekąski i desery

Tarte tofu

Szukasz pomysłów na pyszne wędzone tofu z piekarnika? Znajdziesz je w tym przepisie, a przygotujesz już w kilkanaście minut. To świetna propozycja wysokobiałkowego dodatku, który idealnie nada się do burgera, wrapa czy kaszy. Wystarczy wędzone tofu, kilka przypraw i dodatków, aby stworzyć pyszne danie – również na wynos. Do dzieła!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje:
  • Tofu wędzone

    1 sztuka (180 g)

  • Koncentrat pomidorowy

    1½ łyżki

  • Oliwa

    2 łyżki (20 g)

  • Papryka wędzona

    1 łyżeczka kopiata (6 g)

  • Sos sojowy

    1½ łyżki (15 g)

  • Cytryna

    1½ łyżki (20 g)

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    1. Nagrzej piekarnik na 180 st.
    2. Na tarce zetrzyj tofu (na grubych oczkach).
    3. Wymieszaj resztę składników i wymieszaj je z tofu.
    4. Piecz ok 15 min (możesz w trakcie je przemieszać na blaszce, ale nie musisz).

    Wartość odżywcza w 1 porcji:
    239,1 kcal
    13,9 g białka
    17,4 g tłuszczu
    8 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę