Przekąski i desery

Tacosy z pastą z fasoli

Jeśli lubisz meksykańskie smaki, ale nie bardzo lubisz chodzić po sklepach z Kuchniami Świata – polecam przepis tacosy z pastą z fasoli! Doskonały smak, super szybkie przygotowanie!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 3 sztuki:
  • Tortilla

    1 duży placek lub 3 małe (60 g)

  • Pasta fasolowa*

    3 łyżki

  • Cebula czerwona

    ¼ sztuki (20 g)

  • Awokado

    ⅓ sztuki (40 g)

  • Jalapeño

    2 małe sztuki

  • Kukurydza konserwowa

    2 łyżki (30 g)

  • Fasola czarna (z puszki)

    2 łyżki (30 g)

  • Kolendra (lub natka pietruszki)

    kilka listków

  • Limonka

    sok do skropienia

  • przepis

    Wykonanie

    Wytnij z dużej tortilli 3 małe kółka. Nakładaj na środek pastę fasolową, pokrojoną cebulę, pokrojone awokado, jalapeno, kukurydze, fasolę, kolendrę i na koniec skrop całość sokiem z limonki.

    * Przepis na pastę z czarnej fasoli [KLIKNIJ]

    Wartość odżywcza 1 sztuki:
    164,2 kcal
    4,9 g białka
    7 g tłuszczu
    17,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę