
Śniadania
Szpinakowo-orzechowa sałatka
Szukasz inspiracji na wegańskie śniadanie na słono, które nasyci Cię na długo? Wypróbuj sałatkę szpinakowo-orzechową, czyli prawdziwą bombę witamin, białka i błonnika! Ten pomysł na zdrowe śniadanie jest prosty, szybki do przygotowania i łatwy do zabrania ze sobą na wynos. Sprawdź sama!
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
1. Pokrój szpinak na mniejsze części, pokrój paprykę w drobną kostkę i orzechy na drobne części.
2. Wymieszaj z opłukaną ciecierzycą z puszki, syropem klonowym, oliwą, sokiem z cytryny.
3. Podawaj z kromką chleba (samą lub zgrzankowaną).
Wartość odżywcza 1 porcji:
406,8 kcal
12,3 g białka
20,3 g tłuszczu
36,5 g węglowodanów przyswajalnych
przepisy
Zobacz także
Śniadania

Pieczona owsianka jagodowa
Przekąski i desery

Malinowa kawa mrożona
Obiady i kolacje

Curry z kapustą pekińską
Śniadania

Pieczona owsianka jagodowa
Przekąski i desery

Malinowa kawa mrożona
Obiady i kolacje
