
Śniadania
Szakszuka z cukinią i tofu
Poznaj przepyszną propozycję na mealprepowe śniadanie, którym jest szakszuka z cukinią i tofu. Szybkie śniadanie, które możesz przygotować w wolnej chwili, a kiedy będziesz potrzebowała więcej snu rano – szybko odgrzać. 🙂
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
Na 1 łyżeczce oliwy podsmaż cukinie, cebulę i czosnek.
W tym czasie na drugiej łyżeczce oliwy podsmaż pokrojone tofu z solą, aż będzie złote.
Do warzyw dodaj pomidory, przyprawy i grzej kilka minut.
Przechowuj osobno 2-3 dni w lodówce.
Gotową szakszukę możesz zjeść z chlebem lub innym pieczywem.
Wartość odżywcza 1 porcji:
260,2 kcal
15,9 g białka
16,5 g tłuszczu
11,9 g węglowodanów



przepisy
Zobacz także
Śniadania

Grzanki z porową tofucznicą
Przekąski i desery

Nachosy z tortilli z patelni
Obiady i kolacje

Jednogarnkowy limonkowo-miętowy makaron ze szparagami
Śniadania

Grzanki z porową tofucznicą
Przekąski i desery

Nachosy z tortilli z patelni
Obiady i kolacje
