Rzodkiewkowe-stir-fry
Lunche

Rzodkiewkowe stir fry

Lunche na wynos to super ułatwienie, możliwość zapakowania jedzenia i zjedzenia go w dogodnym dla nas czasie. Rzodkiewkowe stir fry to super pomysł na przepyszny lunch, który zrobisz zaledwie w kilka minut!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Makaron ryżowy (suchy)

    45 g

  • Cebula dymka (dół)

    1 sztuka (20 g)

  • Imbir

    1 cm

  • Rzodkiewki

    7 sztuk (105 g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Groszek zielony (mrożony)

    50 g

  • Czosnek granulowany

    ½ łyżeczki

  • Sos sojowy

    1 łyżka (10 g)

  • Syrop klonowy

    1 łyżeczka (5 g)

  • Sezam

    1 łyżeczka (5 g)

  • Dymka szczypiorku

    kilka wąsów

  • Przepis

    Wykonanie

    Ugotuj makaron ryżowy. Pokrój cebulę w kostkę, imbir w drobną kosteczkę i rzodkiewki w ćwiartki. Podsmaż je na patelni, na oliwie razem z groszkiem przez kilka minut. Na patelnię dodaj czosnek granulowany, sos sojowy, syrop klonowy, wymieszaj i grzej jeszcze minutę. Podawaj z makaronem posypane sezamem i szczypiorkiem.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    342,6 kcal
    10,0 g białka
    9,0 g tłuszczu
    52,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę