Śniadania

Roladki z tortilli z pastą bazyliową

Przygotowałam dla Ciebie przepis na śniadania na wynos – roladki z tortilli z pastą bazyliową. Przepis ten robisz w 5 min do szkoły lub pracy. Prosty, zdrowy, wegański przepis dla wszystkich zabieganych i niemających czasu spędzać w kuchni. Jedz szybko, zdrowo, wegańsko i smakowicie!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcje:
  • Fasola biała (konserwowa)

    4 łyżki (80 g)

  • Pesto bazyliowe

    1 łyżka (20 g)

  • Tortilla

    1 sztuka (60 g)

  • Ogórek

    1 mała sztuka (40 g)

  • Sałata

    kilka listków

  • Cebula dymka

    1 wąs

  • przepis

    Wykonanie

    Do fasoli dodaj pesto i rozgnieć widelcem. Posmaruj całą tortille, ułóż na niej pokrojone cienko ogórki, sałatę, pokrojoną cebulkę dymkę i zawijaj jak naleśnik, mocno dociskając. Zwiniętą tortillę pokrój na kilka kawałków, żeby powstały roladki.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    379,2 kcal
    12,2 g białka
    15,4 g tłuszczu
    46,5 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę