
Śniadania
Rabarbarowy dżem chia
Rabarbarowy dżem chia świetnie smakuje na kanapce, jako dodatek do placuszków, owsianki, czy jaglanki lub jako nadzienie do naleśników. Do eksperymentowania z tym warzywem jeszcze bardziej zachęca to, że właśnie teraz jest w sezonie. Jeśli do tej pory nie miałaś pomysłu, jak przygotować rabarbar – oto on 😉 Jest prosto, ale mega pysznie. Koniecznie daj mi znać, z czym najbardziej smakuje Ci dżem z przepisu – mi na kanapce!
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
- Pokrój rabarbar i jabłko.
- Wrzuć do rondelka, dodaj syrop klonowy, sok z cytryny i ok. 4 łyżki wody. Duś pod przykryciem, aż rabarbar zmięknie.
- Dodaj nasiona chia, wymieszaj i zostaw na kilka-kilkanaście minut aż napęcznieją.
Wartość odżywcza 1 porcji:
63 kcal
1,5 g białka
2,2 g tłuszczu
6,3 g węglowodanów



przepisy
Zobacz także
Lunche

Kanapka z wegańskim twarożkiem szczypiorkowym
Obiady i kolacje

Curry z kapustą pekińską
Przekąski i desery

Jogurt z prażonym kokosem i owocami
Obiady i kolacje

Curry z kapustą pekińską
Przekąski i desery
