healthy omnomnom Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami
Śniadania

Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami

Placuszki owsiane z fasolą i truskawkami to super pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie. Kiedy masz ochotę na coś nieco bardziej wymyślnego, ale nadal nie masz zbyt wiele czasu, a chcesz zjeść coś zdrowego – ten przepis jest idealny dla Ciebie! Wypróbuj i daj się przekonać do przepysznych placuszków.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 1 porcję
  • Płatki owsiane

    4 łyżki (40 g)

  • Banan

    ½ sztuki (60 g)

  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki)

    2 łyżki (40 g)

  • Mleko roślinne

    ok. ⅕ szklanki (50 g)

  • Proszek do pieczenia

    ½ łyżeczki (2g)

  • Oliwa z oliwek

    1 łyżeczka (5 g)

  • Truskawki, mrożone

    ½ szklanki (50 g)

  • Orzechy włoskie

    1 płaska łyżka (10 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Zblenduj płatki owsiane z bananem, opłukaną z zalewy fasolą, mlekiem i proszkiem do pieczenia.

    Odstaw ciasto na 5 minut.

    Rozgrzej patelnie z oliwą.

    Smaż na niej cienkie placuszki.

    Gotowe podawaj z rozmrożonymi truskawkami i posiekanymi orzechami.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    403,7 kcal
    11,7 g białka
    15,2 g tłuszczu
    50,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę