Przekąski i desery

Pieczone brzoskwinie z precelkami

Brzoskwinie to przepyszne sezonowe owoce, dlatego mam dla Ciebie przepis na boski i prosty deser – pieczone brzoskwinie z precelkami! Poznaj prosty przepis na wegański deser i delektuj się sezonowymi owocami!

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 2 porcje:
  • Brzoskwinie

    2 duże sztuki (180 g)

  • Cynamon

    ½ łyżeczki

  • Śmietana kwaśna (np. 18%, u mnie wegańska)

    2 łyżki (50 g)

  • Precelki

    kilka sztuk (10 g)

  • Mięta

    kilka listków do ozdoby

  • PRZEPIS

    Wykonanie

    Przekrój brzoskwinie na połówki. Piecz ok. 15 minut w 180 st. Polej śmietaną, połóż na górze precelki i mięte.

    Wartość odżywcza 1 porcji:

    115 kcal

    2,1 g białka

    5,1 g tłuszczu

    13,6 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę