Przekąski i desery

Pieczona cynamonowo-orzechowa ciecierzyca

Jeśli szukasz pomysłu na super przekąskę, którą wykorzystasz na wiele sposobów – poznaj przepis na pieczoną cynamonowo-orzechową ciecierzycę, którą śmiało możesz wykorzystać jako wegańską przekąskę do pochrupania, jako dodatek do sałatki, kanapki czy wrapa.

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 3 porcje:
  • Masło orzechowe

    1½ pełnej łyżki (30 g)

  • Syrop klonowy

    1½ łyżki (15 g)

  • Cynamon

    1 łyżeczka (5 g)

  • Ciecierzyca (ugotowana lub z puszki/słoiczka)

    ok. 8 łyżek (150 g)

  • przepis

    Wykonanie

    Masło orzechowe wymieszaj z syropem klonowym i cynamonem. Sos orzechowy wymieszaj z opłukaną z zalewy ciecierzycą. Wyłóż na blaszkę i piecz ok. 20-25 minut w 180 stopniach.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    146,9 kcal
    5,8 g białka
    6,6 g tłuszczu
    13 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę