
Przekąski i desery
Pieczona cynamonowo-orzechowa ciecierzyca
Jeśli szukasz pomysłu na super przekąskę, którą wykorzystasz na wiele sposobów – poznaj przepis na pieczoną cynamonowo-orzechową ciecierzycę, którą śmiało możesz wykorzystać jako wegańską przekąskę do pochrupania, jako dodatek do sałatki, kanapki czy wrapa.
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
Masło orzechowe wymieszaj z syropem klonowym i cynamonem. Sos orzechowy wymieszaj z opłukaną z zalewy ciecierzycą. Wyłóż na blaszkę i piecz ok. 20-25 minut w 180 stopniach.
Wartość odżywcza 1 porcji:
146,9 kcal
5,8 g białka
6,6 g tłuszczu
13 g węglowodanów


przepisy
Zobacz także
Śniadania

Ciecierzycowe placuszki z groszkiem
Obiady i kolacje

Buddha bowl buraczany z sosem tahini
Przekąski i desery

Brzoskwiniowy milkshake z ciecierzycą
Śniadania

Ciecierzycowe placuszki z groszkiem
Obiady i kolacje

Buddha bowl buraczany z sosem tahini
Przekąski i desery
