
Śniadania
Pasta z pieczonego czosnku i fasoli
Pasta z pieczonego czosnku i fasoli, którą możesz wykorzystać na milion sposobów! Dodaj do kanapki, posmaruj wrapa, lub wykorzystaj jako dodatek do śniadania, lunchu czy kolacji. Jeśli zrobisz tę pastę, koniecznie podziel się nią ze mną w komentarzu, w jaki sposób ją wykorzystałaś! Zdjęciem dania również nie pogardzę! 🙂
film
Zobacz film
przepis
Wykonanie
Odkrój górną część z główek czosnku. Polej je łyżką oliwy, posyp solą i piecz ok. 30 minut w 180 st. Gdy ostygną wyciśnij ząbki czosnku z główki. Zblenduj z opłukana fasolą z puszki, oliwą (1 łyżka), sokiem z cytryny, pieprzem i solą.
Wartość odżywcza 1 porcji:
216,3 kcal
7,9 g białka
7,2 g tłuszczu
26,2 g węglowodanów


przepisy
Zobacz także
Śniadania

Tosty pizzowe
Lunche

Wrap z pastą z ciecierzycy i z warzywami
Obiady i kolacje

Zupa czosnkowo-pietruszkowa
Śniadania

Tosty pizzowe
Obiady i kolacje
