Śniadania

Pasta z pieczonego czosnku i fasoli

Pasta z pieczonego czosnku i fasoli, którą możesz wykorzystać na milion sposobów! Dodaj do kanapki, posmaruj wrapa, lub wykorzystaj jako dodatek do śniadania, lunchu czy kolacji. Jeśli zrobisz tę pastę, koniecznie podziel się nią ze mną w komentarzu, w jaki sposób ją wykorzystałaś! Zdjęciem dania również nie pogardzę! 🙂

film

Zobacz film

składniki
Składniki na 3 porcje:
  • Czosnek

    4 główki (180 g)

  • Oliwa z oliwek

    2 łyżki (20 g)

  • Fasola biała (ugotowana lub z puszki)

    8 łyżek (160 g)

  • Sok z cytryny

    1 łyżka

  • Przyprawy:

    sól, majeranek, pieprz

  • przepis

    Wykonanie

    Odkrój górną część z główek czosnku. Polej je łyżką oliwy, posyp solą i piecz ok. 30 minut w 180 st. Gdy ostygną wyciśnij ząbki czosnku z główki. Zblenduj z opłukana fasolą z puszki, oliwą (1 łyżka), sokiem z cytryny, pieprzem i solą.

    Wartość odżywcza 1 porcji:
    216,3 kcal
    7,9 g białka
    7,2 g tłuszczu
    26,2 g węglowodanów

    Wpisz szukaną frazę